Wat betekent?

Indien er in een vezelring een breuk vormt zich, wordt ons deel aangaande een zachte kern betreffende een tussenwervelschijf tot behalve gedrukt. Zodra die uitpuilende kern anti ons zenuw drukt, ontvangt u dan ook pijnklachten en spreekt men met een hernia nuclei pulposi (HNP).

En er moet u dan ook iets met doen, op die pagina zal u ervaren hoe u dan ook de lichaam kan opweg helpen teneinde zelf de hernia te genezen. In wezen is ons hernia namelijk niks anders dan ons wond, doch dan aan de binnenkant over uw lijf...

In dat geval kan een KPR therapie vanwege u dan ook ons uitkomst bieden waardoor u veelal geheel of grotendeels betreffende de klachten bijvoorbeeld rugklachten of pijn in een been af komt.”

Wanneer maagsap vaak in aanraking komt betreffende de slokdarmwand kunt u dan ook klachten krijgen. Bijvoorbeeld een pijnlijk of branderig idee in een omgeving over dit borstbeen. Deze pijn kan uitstralen tot een rug. Tevens ons geïrriteerde keel, hoestklachten en oprispingen aankomen wegens.

Een middenrifbreuk geeft alleen nauwelijks klachten. Klachten opkomen pas wanneer de maag door de wijdere opening in dit middenrif (gedeeltelijk) omhoog komt.

(spieren en zenuwen) suggereert desalniettemin dat beknelling ofwel compressie aangaande een mediane zenuw niet de oorzaak is over het carpaal tunnelsyndroom.

Hernia klachten uiten zich veelal in een lage rugpijn. Een intensiteit betreffende die pijn is enorm wisselend: regelmatig voelt u nauwelijks pijn, maar daar mogen tevens perioden bestaan dat een pijn buitengewoon hevig kan zijn. De pijn kan zijn diep gelegen en straalt af en toe uit tot een ofwel beide benen. Bekijk meer over hernia verschijnselen.

De buitenste ring bestaan uit verschillende banden die anti elkaar aanliggen. In het middelpunt aangaande deze banden zit een binnenste ring aangaande de tussenwervelschijf. Die bestaat uit een gel-achtige substantie. Voor schokken melden de tussenwervelschijven mee betreffende een beweging. De binnenste ring geeft mee en is ingeval dit ware ineen geperst. Een buitenste wervelschijf geeft ook mee doch in mindere mate. Hiermee wordt bij belasting een wervelschijf dunner en breder/platter. Op die manier vangen de tussenwervelschijven een belasting en de schokken op.

Als daar verlammingsverschijnselen more info bestaan geven wij corticosteroïden. De belangrijkste aanleiding om die medicatie voor te schrijven kan zijn dat dit dit lichaam ondersteunt een “hernia op te ruimen” en daarmee de druk over zenuwen of ruggenmerg af te halen.

De chirurgische behandeling aangaande een hernia bestaat uit dit vervaardigen over ons gat in dit wervelkanaal met een hond. Afhankelijk betreffende een plaats aangaande de hernia wordt het gat van onderen, over opzij ofwel met boven in dit wervelkanaal geschapen.

• wortelprikkeling over ons ofwel verdere uittredende zenuwen, die zich veelal uit via uitstralende pijn in ons been tot beneden dit peil betreffende de knie.

De keuze teneinde te opereren moet u dan ook in overleg betreffende de orthopedisch chirurg baseren op een afweging tussen de effecten betreffende niet opereren tegen het voordeel van immers opereren.

Vindt regio via een klein sneetje in de huid, waarlangs een smalle buis wordt opgeschoven naar de plaats waar zich de hernia bevindt.

Na de chirurgische ingreep wordt de patiënt nader behandeld via de fysiotherapeut. Die doet borstspieroefeningen om de rug wederom belastbaar te maken en de patiënt alweer op een benen te krijgen. In het meestal is het ontslag in 4 dagen, waarna een fysiotherapie thuis wordt voortgezet. De patiënten welke betreffende de microtube manier bestaan behandeld kunnen in principe de eerstvolgende dag tot huis. Poliklinische controle vindt 6 weken na operatie regio, waarbij een belastbaarheid en het resultaat betreffende de chirurgische ingreep op het moment bekeken worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *